naar homepage


Het rustige dorpje Übereisenbach ligt in de Duitse (Süd-)Eifel (zie de website www.eifel.de voor meer informatie) op de Duits- Luxemburgse grens. Het dorp heeft ongeveer 50 inwoners. U bent hier dus verzekerd van rust, rust en nog eens rust! In de bergachtige omgeving met al haar bossen kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. Een lange wandeling is de ideale manier de mooie omgeving te ontdekken. Wij hebben enkele wandeltochten voor u op papier gezet met als begin- en eindpunt ‘das alte Zollhaus.’ Vraag hiernaar bij aankomst! Natuurlijk kunt u er ook lekker op eigen gelegenheid op uit gaan.

U bent tijdens uw verblijf in één van onze appartementen dus verzekerd van rust, maar niemand hoeft zich hier te vervelen! Op slechts een korte autorit van een kilometer of 12 langs de steile rotsformaties van het Ourdal ligt het toeristische plaatsje Vianden (in Luxemburg.) Hier vindt u gezellige winkeltjes en restaurantjes. Maar Vianden staat natuurlijk bekend om haar mooie slot dat u al boven op de berg ziet liggen als u het plaatsje binnenrijdt. Verdiep u hier in het leven van de graven en ridders die vroeger dit gebied bevolkten.

Het is ook leuk om een bezoek aan Luxemburg stad te brengen. De eeuwenoude binnenstad en enkele vestigingswerken staan op de werelderfgoedlijst. Daarnaast zijn de Luxemburgse plaatsen Clervaux (kasteel, oorlogsmuseum), Esch sur Sûre (groot stuwmeer) Echternach (een echt toeristenplaatsje met o.a. een abdij) en Diekirch (winkelen, oorlogsmuseum) echte aanraders. Ook dwalen door het mooie Müllerthal behoort tot de mogelijkheden.

Ook de Duitse plaatsen Bitburg (bierbrouwerij), Prüm (basiliek) en natuurlijk de historische stad Trier (met vele bezienswaardigheden en een leuk centrum vol winkels en restaurants) zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Meer informatie over de omgeving kunt u vinden in het menu onder het kopje ‘links.’ Bovendien ligt er in ieder appartement een informatiemap vol folders met tips voor leuke uitjes in de omgeving. Zo is er (voor jong en oud) altijd wel een leuke activiteit te bedenken!